|
|
בורקס גבינה ופטריות |
מרכיבים :
|
240 גר' פטריות
1 בצל שאלוט
2 כפות חמאה
1 כפית טימין
2 כפות יין לבן או שרי
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
90 גר' גבינת שמנת
1 קילו בצק עלים מוכן
|
|
אופן הכנה :
|
• קוצצים את הפטריות לחתיכות קטנטנות.
•
שמים מחבת עם 2 כפות חמאה על אש בינונית.
•
כשהחמאה נמסה, מוסיפים את הפטריות הקצוצות, בצל שאלוט קצוץ ומערבבים.
•
מוסיפים מלח, פלפל וטימין ומקפיצים.
•
אחרי 5 דקות הנוזלים מתחילים להתאדות - מוסיפים שרי או יין לבן ונותנים לו להתאדות.
•
מאדים עד שהמחבת מתייבש מנוזלים ומכבים את האש.
•
בנתיים פורסים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח ויוצרים ממנו ריבועים שוים.
•
שמים במרכז כול ריבוע כף שטוחה מהפטריות ומוסיפים מעל כפית גבינת שמנת או גבינה אחרת לבחירתכם.
•
מרטיבים את קצות האצבעות עם מים, ומסמנים את קצוות הריבועים כדי להל על ההדבקה.
•
סוגרים את הבצק בצורת משולש או כשקית (ראו כיצד בסרטון).
•
מסדרים את הבורקס במרחקים של מספר סנטימטרים בינהם, על גבי תבנית עם נייר אפייה.
•
אופים משך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל210 מעלות.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|