חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
כבד בקר בסגנון מרוקאי
300 גר' כבד בקר חתוך לפרוסות דקות
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס או פלפל קאיין
1 כפית מלח
2 כפיות כוסברה קצוצה דק
2 שיני שום כתושות
1 כף שמן זית
1 כף חומץ לבן או מיץ לימון
לציפוי: קמח לבן
לטיגון: שמן זית מיוחד לטיגון או זיתולה.
• להכנת המרינדה מערבבים יחד את התבלינים.
• שמים בקערה 2 כפיות פפריקה, כפית כמון, מלח ופלפל קאיין.
• מוסיפים את השום, הכוסברה (אפשר להחליף בפטרוזיליה), כף שמן זית וכף חומץ או מיץ לימון.
• מערבבים היטב ומוסיפים בערך כף עד 2 כפות מים כדי לקבל מרקם נוזלי מעט.
• פורסים את הכבד לפרוסות דקות (לבקש מהקצב לפרוס את הכבד בעובי של שניצל), ומצפים היטב במרינדה שנקראת צרמולה.
• מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לה לנוח במקרר משך שעתיים עד לילה שלם.
• לטיגון, מוציאים את הכבד מהמקרר לפחות שעה לפני הטיגון, כדי שיגיע לטמפרטורת החדר.
• מכינים מראש צלחת עם קמח לבן, מוציאים נתח כבד מהמרינדה וטובלים אותו בקמח.
• מחממים מחבת על אש בינונית, וכשהמחבת חמה מוסיפים 1/4 כוס שמן זית (לטיגון חצי עמוק).
• מנערים פרוסת כבד כדי להסיר את שאריות הקמח ומניחים על המחבת החמה
• מטגנים בערך דקה עד דקה וחצי מכול צד-עד שהכבד נעשה ורוד בפנים.
• שימו לב שטיגון ממושך מידי יגרום לכבד להתקשות.
• מוציאים את הכבד לצלחת עם נייר סופג.
• מגישים חם או קר, בדרך כלל כמנה ראשונה עם הסלטים.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים