|
|
פונדנט תפוחי אדמה |
מרכיבים :
|
3 תפוחי אדמה אדומים גדולים
2 כפות שמן קנולה או דומה
מלח ופלפל שחור גרוס
75 גר' חמאה
4 ענפי טימין
1/2 כוס ציר עוף או מרק עוף פרווה (עד כוס)
|
|
אופן הכנה :
|
•משתמשים בתפוחי אדמה בגודל בינוני גדול.
•
חותכים את שני הקצוות של תפוח האדמה.
•
מעמידים אותו על קצה אחד שטוח, ועם סכין קולפים את הקליפה כדי לקבל צורת גליל עם זויות.
•
חותכים כול גליל כזה לשנים ומקפידים שהחתיכות שוות פחות או יותר.
•
מכניסים את גלילי תפוחי לקערת מים קרים משך 5 דקות כדי להיפטר מהעמילן.
•
מוציאים את הגלילים לנייר סופג ומיבשים אותם לחלוטין.
•
מחממים מחבת ברזל כבדה (שגם נכנסת לתנור) על חום גבוה עם 2 כפות שמן קנולה.
•
כשהמחבת חמה מאוד, מניחים את תפוחי האדמה על אחד מהצדדים השטוחים וצולים.
•
מורידים מעט את האש, ומניחים לתפוח להשחים לרמה חומה (כ- 5-7 דקות).
•
בוזקים על תפוחי האדמה במחבת מלח ופלפל.
•
כשהתפוחים צלויים היטב מצד אחד הופכים אותם לצד השני, וזורים שוב מלח ופלפל.
•
כשהצד השני מתחיל להשחים, מספיגים את השמן במחבת עם נייר סופג, וזורקים למחבת חמאה.
•
מוסיפים את גבעולי הטימין ונותנים לצד השני של כול תפוח להשחים.
•
בנתיים, עם הכף, מרטיבים את תפוחי האדמה עם החמאה במחבת.
•
כששני הצדדים השטוחים של תפוח האדמה שחומים, מוסיפים למחבת ציר עוף (עד מחצית מגובה תפוחי האדמה).
•
מכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות למשך 30 דקות.
•
כשתפוחי האדמה בתנור, הנוזלים יצטמצמו כמעט לחלוטין, אך יש לבדוק מידי פעם לוודא שעדיין נותר מעט נוזל במחבת.
•
כשתפוחי האדמה מוכנים, מוציאים אותם מהתנור, מגישים על צלחת ובוזקים מעל את רוטב חמאת הטימין שנותר במחבת.
•
מקשטים עם גבעולי טימין טרי ומגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|