חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
פונדנט תפוחי אדמה
3 תפוחי אדמה אדומים גדולים
2 כפות שמן קנולה או דומה
מלח ופלפל שחור גרוס
75 גר' חמאה
4 ענפי טימין
1/2 כוס ציר עוף או מרק עוף פרווה (עד כוס)
•משתמשים בתפוחי אדמה בגודל בינוני גדול.
• חותכים את שני הקצוות של תפוח האדמה.
• מעמידים אותו על קצה אחד שטוח, ועם סכין קולפים את הקליפה כדי לקבל צורת גליל עם זויות.
• חותכים כול גליל כזה לשנים ומקפידים שהחתיכות שוות פחות או יותר.
• מכניסים את גלילי תפוחי לקערת מים קרים משך 5 דקות כדי להיפטר מהעמילן.
• מוציאים את הגלילים לנייר סופג ומיבשים אותם לחלוטין.
• מחממים מחבת ברזל כבדה (שגם נכנסת לתנור) על חום גבוה עם 2 כפות שמן קנולה.
• כשהמחבת חמה מאוד, מניחים את תפוחי האדמה על אחד מהצדדים השטוחים וצולים.
• מורידים מעט את האש, ומניחים לתפוח להשחים לרמה חומה (כ- 5-7 דקות).
• בוזקים על תפוחי האדמה במחבת מלח ופלפל.
• כשהתפוחים צלויים היטב מצד אחד הופכים אותם לצד השני, וזורים שוב מלח ופלפל.
• כשהצד השני מתחיל להשחים, מספיגים את השמן במחבת עם נייר סופג, וזורקים למחבת חמאה.
• מוסיפים את גבעולי הטימין ונותנים לצד השני של כול תפוח להשחים.
• בנתיים, עם הכף, מרטיבים את תפוחי האדמה עם החמאה במחבת.
• כששני הצדדים השטוחים של תפוח האדמה שחומים, מוסיפים למחבת ציר עוף (עד מחצית מגובה תפוחי האדמה).
• מכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות למשך 30 דקות.
• כשתפוחי האדמה בתנור, הנוזלים יצטמצמו כמעט לחלוטין, אך יש לבדוק מידי פעם לוודא שעדיין נותר מעט נוזל במחבת.
• כשתפוחי האדמה מוכנים, מוציאים אותם מהתנור, מגישים על צלחת ובוזקים מעל את רוטב חמאת הטימין שנותר במחבת.
• מקשטים עם גבעולי טימין טרי ומגישים חם.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים