|
|
עוגת תפוחים לפסח |
מרכיבים :
|
4 ביצים בטמפרטורת החדר
2 כוסות שמן צמחי
2 כוסות סוכר
3 כוסות קמח מצה לעוגות
1 כוס עמילן תפוח אדמה*
2 כפיות קינמון
למילוי: 8 תפוח עץ מקינטוש או גרנד סמית
1/2 כוס סוכר חום
1 כפית קימון
1/4 כפית אגוז מוסקט
|
|
אופן הכנה :
|
• מחממים תנור ל- 180 מעלות, ומשמנים תבנית פיירקס בגודל סטנדרטי עם מעט שמן או חמאה.
•
פותחים בקערת המיקסר 4 ביצים, 2 כוסות שמן צמחי (כמו קנולה) ו-2 כוסות סוכר, ומערבלים היטב עד שמתקבלת בלילה נוזלית.
•
מוסיפים 3 כוסות קמח מצה, כוס עמילן תפוח אדמה ו-2 כפיות קינמון ומערבבים היטב עם כף עץ.
•
למילוי: מקלפים את התפוחים ומגלענים אותם. חותכים כול תפוח ל-4 רבעים ופורסים לפרוסות דקות.
•
שמים את תפוחי העץ הפרוסים בקערה ומקפיצים אותם עם סוכר חום, כפית קינמון ו-1/2 כפית אגוז מוסקט.
•
שופכים מחצית מבלילת הבצק לתבנית המשומנת ומשטחים אותה.
•
מסדרים מעל את התפוחים בשכבה אחידה.
•
שופכים מעל את המחצית השניה של הבלילה ומסדרים אותה לשכבה אחידה.
•
מפזרים מעל סוכר חום.
•
אופים משך 45 דקות.
•
כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה ומצננים.
•
פורסים ומגישים קר או חמ.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|