|
|
עוגת שוקולד לפסח מ-3 מרכיבים |
מרכיבים :
|
450 גר' שוקולד חצי מריר (עד 55אחוז קקאו)
225 גר' חמאה ללא מלח
6 ביצים גדולות בטמפ' החדר
תרסיס חמאה או קוביית חמאה לציפוי התבנית
|
|
אופן הכנה :
|
• מחממים את התנור ל- 190 מעלות.
•
בקערה גדולה, ממיסים את השוקולד והחמאה (אפשר במיקרו או בבן מארי).
•
אם בחרתם במיקרו, תפעילו את המיקרו למשך 30 שניות כול פעם, ותערבבו כול 30 שניות, עד שכול התערובת נמסה.
•
מניחים לשוקולד להצטנן משך 10 דקות ומערבבים מידי פעם.
•
פותחים 6 ביצים גדולות לתוך קערת המיקסר ומקציפים כמה דקות על מהירות גבוהה עד שמתקבלת בלילה נוזלית אך אוורירית.
•
בנתיים, לוקחים תבנית עוגה בקוטר 20 סנטימטר ומרססים אותה בחמאה, או לחילופין, מצפים עם קוביית חמאה.
•
חותכים עיגול של נייר אפייה בקוטר 20 סנטימטר ומניחים אותו על התבנית המצופה בחמאה, מרססים עוד חמאה מעל.
•
לוקחים את קערת המיקסר עם תערובת הביצים ושופכים רבע מהבלילה לתוך השוקולד שהצטנן מעט, ומקפלים את הקציפה פנימה בעדינות.
•
ממשיכים לשפוך עוד רבע מהביצים, ולקפל לתוך השוקולד (בזהירות), ועוד רבע- עד שהתערובת כולה מעורבבת.
•
שופכים את התערובת לתוך התבנית ומזיזים את התבנית כדי לשטח את פני השטח.
•
לוקחים תבנית מרובעת גדולה וממלאים אותה במים חמים מהברז.
•
מכניסים את תבנית העוגה לתוך התבנית עם המים (כך שהמים יגיעו עד לגובה הבלילה בתוך התבנית.
•
אופים בתנור החם משך 20 דקות.
•
כשהעוגה תצא מהתנור היא תהיה נוזלית לגמרי- הסימן לכך שהיא מוכנה, הם הקצוות שנפרדו מהתבנית והציפוי שהתקשה מעל.
•
שימו לב- זה לא דומה לשום עוגה שעשיתם, ואם תדחפו קיסם הוא יצא רטוב לגמרי... (אז אין צורך בכך).
•
הניחו לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר ואז כסו את התבנית עם ניילון נצמד והכניסו למקרר למשך כול הלילה.
•
לאחר הקירור, העוגה תהיה יציבה לגמרי וכדי לשחרר אותה, יש להפריד את הדפנות עם סכין, לשפוך מעט מים חמים על החלק החיצוני של התבנית ולהפוך את העוגה על מגש.
•
מסירים את נייר הפרגמנט ומניחים את העוגה על רשת, מצפים אותה ברוטב שוקולד לבחירתכם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|