|
|
סלט קינואה וחומוס |
מרכיבים :
|
200 גר' קינואה (כוס)
2 כוסות מים
מיץ מ-1/2 לימון
5 כפות שמן זית
מלח ופלפל
1 מלפפון עם קליפה חתוך לקוביות
250 גר' עגבניות שרי חתוכות לרבעים
400 גר' חומוס מקופסא, מסונן ושטוף
3 כפות בצל ירוק קצוץ
|
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
|
אופן הכנה :
|
• לבישול הקינואה: שוטפים את הקינואה במים, מסננים ומכניסים לסיר.
•
מוסיפים 2 כוסות מים, ומדליקים את האש.
•
מבשלים על אש בינונית עד רתיחה, מורידים לאש קטנה ומכסים את הסיר.
•
מבשלים את הקינואה בין 10 דק' לרבע שעה, עד שהמים נספגו והקינואה רכה ומוכנה לאכילה.
•
מניחים לקינואה להצטנן.
•
להכנת הרוטב, מערבבים בקערה מיץ מחצי לימון, 5 כפות שמן זית משובח, מלח ופלפל.
•
שמים את הקינואה שהצטננה בקערה גדולה.
•
מוסיפים עגבניות שרי חתוכות, מלפפון חתוך וחומוס מוכן.
•
מוסיפים בצל ירוק ופטרוזליה קצוצה ומערבבים.
•
מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
•
מעבירים את הסלט לקערת הגשה ומפזרים מעל גבינת פטה מגוררת ופטרוזיליה לקישוט.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|