|
|
קציצות טלה |
מרכיבים :
|
1 קילו בשר טחון - טלה
1 ביצה
1 כפית שום כתוש
1/2 כוס פירורי לחם
1 כפית פלפל אנגלי טחון (Allspice)
1 כפית גרדת קליפת לימון
1 בצל קצוץ
2 כפיות כמון
2 כפות פטרוזליה קצוצה
ספרי שמן
|
מלח ופלפל
|
אופן הכנה :
|
• שמים את בשר הטלה הטחון בקערה.
•
מוסיפים פנימה את הבצל הקצוץ (חי), כפית שום כתוש, 2 כפות פטרוזליה, כמון, פלפל אנגלי, גרדת קליפת לימון ו- 1/2 כוס פירורי לחם.
•
מוסיפים מלח ופלפל, וביצה אחת ולשים היטב עם הידים לתערובת אחידה.
•
יוצרים מהתערובת קציצות בגודל של כף ומשטחים אותן מעט.
•
יוצרים בין 20 ל- 40 קציצות (בהתאם לגודל הרצוי), ומסדרים אותן על גבי צלחת.
•
מחממים מחבת פסים לחום גבוה ומרססים אותו עם ספריי שמן.
•
מורידים את האש לחום בינוני, וצולים את הקציצות כ- 4 דקות מכול צד, עד שהן משחימות יפה.
•
מוציאים את קציצות הטלה לכלי הגשה ומגישים אותן חמות.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|