חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
חציל פרמזן - מלנזה פרמזנה
1 חציל גדול פרוס לפרוסות בעבי סנטימטר
1 ו-1/2 כפות מלח
8 כפות שמן זית
180 גר' גבינת מוצרלה מגורדת
1/2 כוס פרמזן מגורדת
1 ביצה טרופה
1/2 כוס עלי בזיליקום טריים קצוצים
4 כוסות רוטב פסטה מוכן
• מפזרים את פרוסות החציל החתוכות על גבי מגבת נייר ובוזקים מלח משני צידי החציל, כדי שיגיר נוזלים.
• נותנים לחצילים להגיר נוזלים משך 30 דקות.
• בנתיים, מחממים תנור ל- 180 מעלות.
• שמים בקערה בינונית את גבינת הריקוטה, עם גבינת המוצרלה המגורדת ו- 1/4 כוס מגבינת הפרמזן.
• כשכל הגבינות מעורבבות היטב, מוסיפים ביצה ואת עלי הבזיליקום הטריים ומערבבים.
• בנתיים שוטפים את החצילים משאריות המלח ומנגבים אותם היטב.
• מחממים מחבת על חום בינוני עם 4 כפות שמן זית, וכשהשמן רותח, מטגנים את החצילים עד השחמה בערך 2-3 דקות מכל צד. (אם יש צורך, במהלך הטיגון, מוסיפים עוד 4 כפות שמן.)
• כשהחצילים מוכנים, מוציאים את הפרוסות המטוגנות לנייר סופג.
• להכנת המאפה: שופכים כוס וחצי של רוטב פסטה מוכן על התחתית של תבנית פיירקס מלבנית בקוטר 23X33 ומפזרים אותו באופן שווה.
• מסדרים על הרוטב פרוסות של חציל קלוי בשכבה אחת.
• מעל החצילים מסדרים שכבה של גבינות (מחצית מהכמות).
• חוזרים על הפעולות עם עוד שכבה של רוטב, שעליה עוד שכבת חצילים וגבינות.
• שופכים את יתרת הרוטב מעל כל המאפה בתבנית, ובוזקים על הכל 1/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת.
• אופים בתנור שחומם מראש למשך 35 עד 45 דקות, עד שהגבינה מבעבעת ומעט משחימה.
• מוציאים מהתנור ומצננים משך 10 דקות, לפני שחותכים ומגישים חם.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים