|
|
רוטב סירופ שוקולד |
מרכיבים :
|
3/4 כוס סוכר
1 ו-1/2 כפות קמח
1/2 כוס קקאו משובח לא מומתק
1 ו-1/4 כוסות חלב
2 כפות שוקולד
1/2 כפית תמצית וניל
2 כפות חמאה
קורט מלח
|
|
אופן הכנה :
|
• מערבבים בקערה 3/4 כוס סוכר, עם כף וחצי קמח, וחצי כוס קקאו משובח, עד שאין גושים והתערובת חלקה.
•
שמים את החלב בסיר על אש בינונית ומוסיפים שתי כפות חמאה וחצי כפית תמצית וניל ומערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי. (לא להביא לרתיחה!).
•
כשהחמאה נמסה, מוסיפים את החומרים היבשים לתוך הסיר לאט לאט תוך בחישה עם מטרפה, עד שהתערובת אחידה.
•
מעלים את האש לחום בינוני גבוה, ומערבבים עד שמתחיל לבעבע.
•
ממשיכים לערבב את הרוטב על האש ברתיחה קלה, משך 6 דקות.
•
מכבים את האש ומוסיפים קורט מלח, ומערבבים היטב.
•
מגישים על גלידה או עוגה- הרוטב נשמר במקרר משך שבוע.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|