חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
רוטב קרמל מלוח
1 כוס סוכר
5 כפות חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס ועוד כף שמנת מתוקה עשירה
קורט מלח ים גבישי (או מלח רגיל)
• שמים את הסוכר בסיר כבד על אש בינונית גבוהה, ומתחילים לטרוף אותו באיטיות עם מטרפה.
• אחרי 3 דקות הסוכר יתחיל להשחים ולהתנמס, מערבבים עד שכל הסוכר נמס ומתקבל רוטב חלק.
• ככל שהסוכר ישאר יותר זמן על האש, הוא יקבל צבע כהה יותר וטעם קרמלי חזק.
• כשהסוכר בצבע ענבר (חום עמוק ושקוף), מכבים את האש ומניחים לסוכר לנוח 30 דקות.
• אחרי 30 דקות מוסיפים את החמאה ומערבים היטב (שימו לב שסוכר רותח בחום גבוה מאוד ולכן התערובת תבעבע).
• כשכל החמאה נמסה, מוסיפים את השמנת המתוקה בהדרגה תוך ערבוב נמרץ, עד שהתערובת אחידה.
• מוסיפים קורט עד 3 קורט מלח ומערבבים היטב.
• מגישים עם גלידה או פודינג, וניתן לאחסן בכלי זכוכית במקרר.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים