חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
מקלות לחם
1 כוס קמח
1/2 כוס מים פושרים
1/4 כפית שמרים יבשים
קורט סוכר לבן
1/2 כפית מלח
2 כפיות עשבי תיבול יבשים (טימין, רוזמרין וכד')
2 כפות שמן זית
שן שום (לא חובה)
• שמים בקערית 1/2 כוס מים חמימים עם 1/4 כפית שמרים יבשים וקורט סוכר לבן ומערבבים.
• מניחים בצד ל- 10 דקות.
• בקערה נפרדת מנפים כוס קמח עם חצי כפית מלח ומוסיפים 2 כפיות של תבלינים יבשים לבחירתכם: טימין, רוזמרין, פטרוסליה, אורגנו וכד').
• מוסיפים את השמרים לקמח ולשים עד שמתקבל בצק חלק מעט דביק.
• מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים אותו משך 5-10 דקות.
• כשהבצק מוכן מגלגלים אותו לגליל ומחלקים ל-2. מחלקים כל חלק ל- 2 ושוב ושוב- עד שמתקבלות 16 חתיכות בצק.
• לוקחים כל חתיכה כזו, ועל משטח מקומח מגלגלים אותה עם היד לגליל באורך כ- 15 סנטימטר.
• מכינים תבנית עם נייר אפייה (בלתי נדבק) ומסדרים עליו את הגלילים עם מרווח של שני סנטימטר בין מקל למקל.
• מועכים שן שום לתוך שתי כפות של שמן זית, ובעזרת מברשת, מצפים את החלק העליון של המקלות (אפשר לוותר על השום).
• בוזקים מעל מעט מלח (ואם רוצים גם פלפל שחור) ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות משך 15 דקות או עד השמחה קלה.
• מוציאים את מקלות הלחם מהתנור, מצננים מעט ומגישים לצד הארוחה.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים