|
|
מקלות לחם |
מרכיבים :
|
1 כוס קמח
1/2 כוס מים פושרים
1/4 כפית שמרים יבשים
קורט סוכר לבן
1/2 כפית מלח
2 כפיות עשבי תיבול יבשים (טימין, רוזמרין וכד')
2 כפות שמן זית
שן שום (לא חובה)
|
|
אופן הכנה :
|
• שמים בקערית 1/2 כוס מים חמימים עם 1/4 כפית שמרים יבשים וקורט סוכר לבן ומערבבים.
•
מניחים בצד ל- 10 דקות.
•
בקערה נפרדת מנפים כוס קמח עם חצי כפית מלח ומוסיפים 2 כפיות של תבלינים יבשים לבחירתכם: טימין, רוזמרין, פטרוסליה, אורגנו וכד').
•
מוסיפים את השמרים לקמח ולשים עד שמתקבל בצק חלק מעט דביק.
•
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים אותו משך 5-10 דקות.
•
כשהבצק מוכן מגלגלים אותו לגליל ומחלקים ל-2. מחלקים כל חלק ל- 2 ושוב ושוב- עד שמתקבלות 16 חתיכות בצק.
•
לוקחים כל חתיכה כזו, ועל משטח מקומח מגלגלים אותה עם היד לגליל באורך כ- 15 סנטימטר.
•
מכינים תבנית עם נייר אפייה (בלתי נדבק) ומסדרים עליו את הגלילים עם מרווח של שני סנטימטר בין מקל למקל.
•
מועכים שן שום לתוך שתי כפות של שמן זית, ובעזרת מברשת, מצפים את החלק העליון של המקלות (אפשר לוותר על השום).
•
בוזקים מעל מעט מלח (ואם רוצים גם פלפל שחור) ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות משך 15 דקות או עד השמחה קלה.
•
מוציאים את מקלות הלחם מהתנור, מצננים מעט ומגישים לצד הארוחה.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|