|
|
עוגת שושנים עם תפוחים בדבש |
מרכיבים :
|
לבצק: 1 כפית מלח
3 כוסות קמח (או מעט יותר אם יש צורך)
2 כפיות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
1 כוס מים חמימים
3 כפות שמן קנולה
לסירופ: 1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס דבש
1/2 כוס סוכר חום דביק
1 כפית תמצית וניל
|
• 1/2 כוס חלב/קרם קוקוס
• קורט מלח
•למילוי:
•
1/2 כוס דבש
•
3 תפוח עץ גרנד סמית מקולפים ומגורדים במגר%
|
אופן הכנה :
|
• שמים בקערה 3 כוסות קמח, 1 כפית מלח ו-1/2 כוס סוכר.
•
מוסיפים 2 כפיות שמרים יבשים, כוס מים פושרים ו-3 כפות שמן.
•
מעבדים את הבלילה לבצק, ולשים אותה משך עוד כ-3 דקות עד שהבצק אחיד.
•
כשהבצק מוכן, מכדררים לכדור ומצפים בשמן.
•
מכסים את קערת הבצק עם מגבת מטבח לחה, ומניחים לו לתפוח במקום חמים משך שעה עד שעה וחצי.
•
לסירופ: מחממים בתוך סיר על אש קטנה, חצי כוס שמן, 1/2 כוס דבש, חצי כוס סוכר חום דביק וכפית תמצית וניל.
•
אחרי כדקה, כשהמרקם אחיד, מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים קרם קוקוס וקורט מלח.
כשהמרקם אחיד
מערבבים היטב ומניחים בצד.
•
להכנת השושנים, משטחים את הבצק עם מארוך למלבן גדול.
•
מורחים שיכבה דקה של דבש על הבצק, ומעליה מפזרים באופן שווה את התפוחים המרוסקים - ומשאירים שוליים של כסנטימטר בצק בכל צד.
•
יש לוודא שהתפוחים סחוטים, ואין דבר אם הם השחירו מעט, זה טבעם...
•
מפזרים מעל דובדבנים מיובשים או צימוקים.
•
מגלגלים את הבצק לגלילה בצידו הארוך של המלבן.
•
מצפים תבנית פיירקס בגודל ועומק בינוני עם נייר אפייה רחב ושופכים את הסירופ שהכנו על הנייר.
•
חותכים את הרולדה של השושנים ל-16 חתיכות שוות. (חותכים באמצע, ואז חותכים כל חתיכה באמצע, ושוב חותכים כל חתיכה באמצע).
•
מסדרים את השושנים בתבנית על הסירופ- 4 שורות של 4 שושנים עם מעט רווח בינהם.
•
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות משך כ-30 דקות.
•
מוציאים את השושנים מהתנור ומניחים לתבנית להצטנן מעט.
•
מגישים כל שושנה בנפרד.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|