|
|
סלט ברוקולי עם טחינה |
מרכיבים :
|
1 ראש ברוקולי נקי
1 תפוח עץ אדום
1/4 כרוב סגול
1 גזר
1/4 בצל סגול
1 כף לימון
1/4 כוס שקדים פרוסים עם או ללא קליפה
לרוטב:
1 כף סירופ מייפל
1 כף חומץ תפוחים
|
• 1/2 כוס טחינה
•
1 כפית מיץ לימון טרי
•
1 כפית אבקת שום
•
מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעם.
|
אופן הכנה :
|
•חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים (רק פרחים ללא גבעולים).
•
חותכים את הכרוב לרצועות דקות, ואת הגזר למקלות דקים כמו גפרורים.
•
מערבבים את הירקות בקערה ומוסיפים קוביות בצל סגול.
•
חותכים את התפוח עם הקליפה ל-4. מנקים את הליבה ופורסים כל רבע לפרוסות דקות בצורת חצי סהר.
•
מצפים את התפוחים בכף מיץ לימון כדי למנוע השחמה, ומוסיפים לסלט.
•
מוסיפים את השקדים ומערבבים היטב.
•
לרוטב: מערבבים יחד 1/2 כוס טחינה עם כף מייפל, כף חומץ תפוחים, כפית מיץ לימון, כפית אבקת שום ומלח ופלפל לפי הטעם.
•
מערבבים את הרוטב היטב, ושופכים אותו על הסלט ממש לפני ההגשה.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|