|
|
המבורגר פטריות פורטבלו |
מרכיבים :
|
2 לחמניות פוקצ'ה או אחרות
1 שן שום
כמה כפות שמן זית
2 פטריות פורטבלו גדולות
גבינת עיזים למריחה
1/2 בצל סגול חתוך לעיגולים עבים
1 קופסת שימורי גמבה קלויה
1 צרור ארוגולה (רוקט)
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפיות אורגנו יבש
|
מלח ופלפל
|
אופן הכנה :
|
• בוחרים פטריות גדולות במיוחד ומנקים אותן עם מטלית נייר (לא במים).
•
שופכים מעל הפטריות השלמות ועיגולי הבצל, מרינדה של שמן זית, חומץ בלסמי, מלח, פלפל ואורגנו.
•
מחממים מחבת פסים כבד וצולים את פרוסות הבצל (יש לדאוג שישארו שלמות) והפטריות כ- 5 דקות מכל צד.
•
לוחצים עם התרבד או מניחים כלי כבד על הפטריות כדי ליצור אפקט פסי חריכה.
•
מוציאים את הפטריות והבצל מהאש ומחזירים למרינדה כדי שיקבל עוד טעמים.
•
פורסים את הלחמניות באמצע, מושחים במעט שמן זית וקולים בחום גבוה כדקה עד השחמה.
•
מוציאים את הלחמניות ועורמים על צד אחד עלי ארוגולה, פרוסת בצל, פטריה שלמה, פרוסות גמבה ועוד עלי ארוגולה.
•
את הפרוסה השניה מורחים בגבינת עיזים ומכסים את ה"המבורגר".
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|