|
|
צ'ילי קון קרנה |
מרכיבים :
|
1 קילו בשר צלי כתף או פילה מדומה
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק וחתוך לקוביות
2 בצלים קצוצים
1 קופסת שימורי שעועית שחורה
1 קופסת שימורי שעועית לבנה
1 ו-1/2 שימורי עגבניות מקולפות (כ- ליטר ורבע)
1 כף אבקת שום
1 כף אבקת בצל
|
1 כף כמון
•
קורט אבקת צ'ילי
•
קורט פלפל קאיין או פפריקה חריפה
•
מלח ופלפל
•
1 קופסת רסק עגבניות (450 גר')
•
1 בקבוק בירה
•
שמן
|
אופן הכנה :
|
• מנקים את הבשר משומן וקוצצים לקוביות קטנות.
•
מחממים סיר עם מעט שמן ומקפיצים את הבשר עד שמשחים מכל צדדיו.
•
אחרי שהבשח מושחם, מוסיפים את קוביות הפלפל האדום, הירוק, והבצל.
•
ממשיכים לערבב. מוסיפים כמון, קורט פלפל קאיין (חריף מאוד-אפשר לוותר), כף אבקת שום, קורט אבקת צ'ילי, כף אבקת בצל ופלפל שחור.
•
מוסיפים את בקבוק הבירה (רצוי קורונה). ממשיכים לערבב.
•
מוסיפים את שימורי העגבניות (אפשר לבחור מראש שימורי עגבניות חריפות אך לא חובה).
•
מנקזים את השעועית הלבנה והשחורה מנוזלים, שוטפים אותן במים ומוסיפים לתבשיל.
•
מוסיפים את רסק העגבניות.
•
מוסיפים ליטר ורבע מים ומבשלים כשעתיים עד 3 על האש או בתנור.
•
כל שעה פותחים את הסיר, מערבבים ומוסיפים מעט מים.
•
אחרי שעתיים בודקים ומוסיפים טעם (מלח, או כמון), ומוסיפים את פלפל הצ'פוטלה (עד כפית- חריף מאוד, שימו לב!).
•
ממשיכים לבשל עוד כשעתיים. סכ"ה כ- 4 עד 5 שעות בישול.
•
מגישים חם עם טורטייה בצד.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|