| 
 
 | |  | 
    
  
      
	לחץ להדפסת המתכון
		| 
                            | פלפלים ממולאים - טולטוט פפריקה | 
              | 
                    | מרכיבים : |  
                    | 
                     6 פלפלים ירוקים
           500 ג' בשר טחון 
                     1 קופסת עגבניות מקולפות מרוסקות (480 גר')
                       
                       3/4 כוס אורז חצי מבושל
                      
                         1 קופסת רסק עגבניות קטן
                   
                     
                      1.5 כפות קמח
                    
                     2 כפות  סוכר
                 
                      
                     1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
                  
                     5  כפות שמן
                  
                      מלח ופלפל שחור
                     |  
                    | 1 כפית כמון (לא חובה) |  | אופן הכנה : |  
                    | • קוטמים את הקצה הרחב של הפלפלים ומוציאים את הליבה. •    
שמים את הבשר בכלי ומערבבים אותו עם הפטרוזיליה ו-2 כפות שמן.
 • 
מתבלים את הבשר בכף מלח, 1/2 כפית פלפל שחור (מומלץ גם להוסיף כפית כמון).
 • 
מכינים אורז חצי מבושל: מחממים סיר עם 2 כוסות מים וכפית מלח.
 • 
מביאים לרתיחה ושופכים את האורז פנימה.
 • 
אחרי 2-3 דקות רתיחה מכבים את האש ומסננים את האורז מהמים.
 • 
מצננים את האורז 10 דקות ומערבבים אותו בבשר.
 • 
ממלאים את הפלפלים בבלילת הבשר והאורז ומניחים בצד.
 •  
שמים סיר על אש בינונית עם כף שמן ומערבים פנימה כף וחצי קמח.
 • 
מערבבים על האש כ-3 דקות עד שנוצרת רביכה והקמח נבלע בשמן ומתבשל.
 •  
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות ומערבבים.
 •  
מוסיפים עוד כוס מים, 2 כפות סוכר, פלפל שחור ומלח, וטועמים.
 •  
משכיבים או מעמידים את הפלפלים הממולאים בתוך הסיר, ומבשלים כשעה עד שהם מתרככים.
 •  
מידי פעם בודקים שלא חסר נוזל ומזלפים מהרוטב על הפלפלים.
 • 
מוציאים את הפלפלים הממולאים מהסיר, ומגישים עם הרוטב בצד.
 • 
בתאבון.
 |  | 
 |  |   Rotev.co.il-מתכונים בוידאו | 
 
 |