|
|
טארט לימון |
מרכיבים :
|
2 כפות סוכר לבצק
4 כפות חמאה מומסת ללא מלח
1 ו- 1/2 כוסות חלב ממותק
3/4 כוס מיץ לימון ליים או לימון רגיל
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
4 חלמונים
לציפוי: כוס וחצי סוכר מבושל עם כוס מים לסירופ
ג'וליאנים של קליפת לימון ליים (רצועות קליפה דקות לקישוט)
|
|
אופן הכנה :
|
• ליצירת בסיס הפאי, מכניסים את הביסקוויטים למעבד המזון ומעבדים לפרורים.
•
מוסיפים 2 כפות סוכר וממשיכים לעבד.
•
מוסיפים חמאה מומסת, ומעבדים שוב עד שנוצרת בלילה במרקם של חול רטוב.
•
שופכים את הבלילה לתבנית בקוטר 25 סנטימטר עם תחתית נשלפת.
•
מהדקים את התחתית היטב ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות משך 10 דקות.
•
יש להניח את תבנית הפאי על גבי תבנית גדולה עם נייר אפיה.
•
מוציאים מהתנור ומניחים לתחתית להצטנן.
•
בקערה נפרדת מערבבים את החלב הממותק, מיץ לימון, חצי כוס סוכר וקורט מלח.
•
מוסיפים 4 חלמונים וטורפים היטב.
•
שופכים את הבלילה על בסיס הפאי האפוי ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות משך 20 עד 25 דקות.
•
לציפוי (לא חובה!): מבשלים ג'וליאנים של קליפת לימון ליים במים עד רתיחה.
•
שופכים את המים ומרתיחים שוב (כדקה כל פעם), מספר פעמים על מנת להוציא את המרירות הטבעית של הקליפה.
•
במקביל מבשלים כוס וחצי סוכר עם כוס מים עד שהסוכר נמס.
•
כשקליפות הלימון מוכנות, מבשלים אותן במי הסוכר כ- 5 דקות.
•
מגישים כול פרוסת טארט לימון עם קצפת וג'וליאנים מסוכרים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|