|
|
ביף סטרוגנוף קלאסי |
מרכיבים :
|
1 קילו בשר צלי (כתף או פילה מדומה) חתוך לקוביות
מלח ופלפל
שמן זית
2 בצלים קצוצים
2 חבילות פטריות חתוכות לרבעים
2 כפות קמח
2 כפות שום כתוש
2 כפות סוכר חום
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
1 ליטר ציר בקר
|
להגשה: מעט עירית קצוצה וכף שמנת חמוצה (לא חובה).
|
אופן הכנה :
|
•מחממים מחבת עם מעט שמן על אש גבוהה, מפזרים עליו את קוביות הבשר, מלח ופלפל וצולים אותן כ-5 דקות עד שכל הצדדים שחומים.
•
מוציאים את הבשר לצלחת.
•
במקביל, מחממים סיר כבד על האש עם שמן זית ומכניסים לתוכו את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שנהיה שקוף.
•
מוסיפים את הפטריות ומערבבים כדקה.
•
מוסיפים שתי כפות קמח, ומערבבים עד שנספג בשמן.
•
מוסיפים שום קצוץ, סוכר חום ורסק עגבניות ושוב מערבבים.
•
מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את ציר הבקר, סוגרים את המכסה ומבשלים על חום נמוך כשעתיים וחצי עד שלוש.
•
מערבבים מידי פעם.
•
מגישים עם נודלס או אורז.
•
מעטרים בעירית קצוצה ובכף שמנת חמוצה.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|