|
|
קניידלך (כופתאות) |
מרכיבים :
|
1 כוס מרק עוף או כוס מים חמים
4 ביצים מופרדות
1 כוס וחצי קמח מצה מלאה
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית כמון
1/4 כפית פלפל שחור (או יותר, לפי הטעם)
|
|
אופן הכנה :
|
• מפרידים את החלבונים מהחלמונים, בקערה אחת טורפים את החלמונים, השמן, כוס המרק והתבלינים.
•
מוסיפים את קמח המצה וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם חלק.
•
בקערה שניה מקציפים מעט את החלבונים עד שמתקבל נפח ומקפלים לתוך תערובת קמח המצה בעדינות.
•
מכניסים את התערובת למקרר לשעה לפחות.
•
מביאים לרתיחה סיר מלא מים מומלחים קלות.
•
מנמיכים לאש קטנה.
•
משמנים מעט את הידיים ומגלגלים כפית של התערובת בין כפות הידיים. צרים עיגולים.
•
מכניסים את הכדורים לסיר. ממשיכים עד גמר התערובת.
•
מדי פעם משקיעים את הקניידלך מתחת למים על מנת שיתהפכו.
•
מכסים את הסיר חלקית ומבשלים 30 דקות.
•
מוציאים בעזרת כף מחוררת ומאחסנים בקופסה, עדיף בשכבה אחת.
•
או לחילופין מגישים מיד בתוך מרק עוף.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|