|
|
עוגת שוקולד ב 60 שניות |
מרכיבים :
|
200 גר' חמאה רכה
1 ו-3/4 כוסות סוכר
3 ביצים
1 ו- 1/4 כוסות חלב
2 כפות ברנדי או ליקר ליקר אחר, או 1 כפית תמצית וניל
2/3 כוס קקאו הולנדי כהה
1 כפית סודה לשתייה
3 כוסות קמח פחות כף
כפית אבקת אפיה
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל )
|
250 גר' שוקולד כהה שבור גס
|
אופן הכנה :
|
• בקערת מיקסר מערבבים את החמאה עם הסוכר.
•
מתחילים במהירות נמוכה, ומגבירים את המהירות עד שנוצרת מסה אחידה.
•
מוסיפים את הביצים, אחת אחת.
•
מוסיפים את הברנדי והחלב וממשיכים לערבל.
•
מוסיפים את החומרים היבשים שערבבנו בקערה לאט לאט, תחילה כף אחת, אחר כך קצת יותר וחוזר חלילה עד שכל החומרים היבשים נטמעים במסה.
•
פותחים את המיקסר ובעזרת מרית מאחדים את החומרים היבשים שנדבקו לדפנות הקערה.
•
מפעילים את המיקסר שוב לאיחוד החומרים.
•
גוזרים נייר פרגמנט בדיוק בגודל התבנית (קוטר 22 ס"מ) – כך אין צורך לשמן את התבנית ואנו בטוחים מפני הדבקות העוגה לתחתית ולדפנות.
•
יוצקים את המסה לתבנית קוטר 22 ומיישרים.
•
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כחצי שעה ובודקים בעזרת קיסם שהעוגה מוכנה.
•
לשידרוג – ציפוי העוגה בגנאש שוקולד.
•
חוק הגנאש פשוט ביותר – משתמשים בכמות שווה של שמנת מתוקה ושוקולד, כלומר על מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) מוסיפים 250 גרם שוקולד. רצוי מאוד שהשוקולד יהיה עשיר בקקאו (70% מוצקי קקאו)
•
יוצקים את השמנת לסיר, ומביאים לרתיחה.
•
מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד המסת כל השוקולד בשמנת.
•
מצפים את העוגה מייד.
•
טיפ ציפוי: כדאי להניח תבנית אפייה ועליה רשת מתאימה. מניחים את העוגה על הרשת ומצפים – כך השוקולד העודף מתנקז אל התבנית.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|