|
|
עוף בתפוזים ושומר |
מרכיבים :
|
גרדת קליפת תפוז מחצי תפוז
2 כפות זרעי שומר כתושים
3 שיני שום פרוסות
1 כפית תיבול פרובאנס
10 ירכיים של עוף ללא עור ועצמות
מיץ מחצי תפוז
1 ו-1/2 כפות שמן זית
1 כפית פלפל שחור
1 ו-1/2 כפות מלח
|
|
אופן הכנה :
|
• כותשים את זרעי השומר עם השום וגרדת התפוז, מוסיפים פלפל שחור, כפית פפריקה וכפית עשבי תיבול פרובנס יבשים -הרב דה פרובאנס.
•
מזלפים על העוף את מיץ התפוז והשמן ומצפים את כולו בתערובת הכתושה.
•
מצפים בניילון ומשרים במקרר לשעתיים או משך הלילה.
•
מוציאים מהמקרר, מפזרים כף וחצי מלח וצולים בגריל עד שצלוי היטב לפחות 10 דקות מכל צד, או בתנור על 200 מעלות, 45 דקות עד שעה.
•
מוציאים ומגישים בעיטור של גרדת תפוז.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|