|
|
סטייק טלה ברוטב תפוז ומנטה |
מרכיבים :
|
10 חתיכות סטייק טיבון טלה (קילו)
2 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל
1/2 כפית כוסברה יבשה
1 כף כמון
1/4 כפית קינמון
1/4 כוס ריבת תפוזים
|
1/2 כף חומץ אורז
קורט פתיתי צ'ילי
כף מנטה או נענע קצוצה
|
אופן הכנה :
|
•מניחים את נתחי הטלה בקערה ומפזרים מעליהם את השום הכתוש, שמן זית, 1/2 כפית פלפל שחור, כוסברה יבשה, כמון, קורט פלפל קאיין חריף (אפשר לוותר) קינמון ותיבול פרובאנס.
•
מערבבים היטב.
•
מניחים לשעה לפחות או למשך הלילה.
•
אחרי שעה, מפזרים על הבשר מלח וצולים על הגריל בין 4 ל-7 דקות לכל צד.
•
במידה והסטייקים שהו במקרר, יש להוציאם ולהביא אותם לטמפ' החדר לפני הצלייה.
•
מורידים את הבשר מהגריל ומכסים עם נייר כסף כדי שימשיך להתבשל (לא להדק את נייר הכסף, רק להניח מעל).
•
בכלי נפרד מערבבים את הריבה עם המנטה הקצוצה, פתיתי הצ'ילי וחומץ האורז.
•
מסדרים את הטלה על צלחת הגשה, מכסים ברוטב הקר ומגישים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|