|
|
קוסקוס שרימפס ים תיכוני |
מרכיבים :
|
2 ו-1/3 כוסות מים קרים
1/2 כוס עגבניות מרוסקות
2 זוקיני (קישואים ירוקים כהים) חתוכים לקוביות
1 חציל חתוך לקוביות
1/2 צרור טרגון
1/2 צרור שמיר
שמן זית
קורט פלפל קאיין חריף
|
מלח ופלפל
לימון לקישוט
כפית ו-1/2 חמאה
4 שיני שום קצוץ
שמן זית
|
אופן הכנה :
|
•מקלפים את השרימפס ושומרים את הקליפות להכנת הציר.
•
מזגגים את קליפות השרימפס בסיר עם מעט חמאה משך 3 דקות בערך.
•
מוסיפים 2 ושליש כוסות מים וממשיכים לבשל עד רתיחה.
•
מורידים את האש ומבשלים עוד כ- 20 דקות עד שמצטמצם לכמות של 2 כוסות ציר.
•
מחממים מחבת עם 1/3 כוס שמן זית וקולים את קוביות החציל וקוביות הזוקיני, עם מלח ופלפל משך 6-7 דקות עד שהירקות רכים.
•
מזיזים את הירקות לצידי המחבת ומכניסים במרכז את העגבניות המרוסקות והשום הכתוש, משאירים במרכז המחבת ומערבבים משך עוד כ-3 דקות.
•
לאחר מכן מערבבים את העגבניות עם הזוקיני והחציל משך עוד כדקה ומורידים מהאש.
•
במחבת נפרד מחממים מעט שמן זית וצולים את השרימפס על מחבת חם מאוד כדקה מכל צד. (הם ימשיכו להתבשל בהמשך).
•
בקערה נפרדת שמים את שתי כוסות הקוסקוס ומוסיפים להם את השרימפס המטוגנים, את תערובת הירקות הצלויים, ועשבי התיבול הקצוצים. מוסיפים פלפל קאיין ומערבבים.
•
שופכים מעל שתי כוסות ציר רותח (מסננים קודם את קליפות השרימפס) ומידית מכסים את הקערה בנייר כסף.
•
מניחים משך 5 דקות, מסירים את הנייר ומגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|