חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
קוסקוס שרימפס ים תיכוני
2 כוסות קוסקוס
2 ו-1/3 כוסות מים קרים
450 גר' שרימפס טריים
1/2 כוס עגבניות מרוסקות
2 זוקיני (קישואים ירוקים כהים) חתוכים לקוביות
1 חציל חתוך לקוביות
1/2 צרור טרגון
1/2 צרור שמיר
שמן זית
קורט פלפל קאיין חריף
מלח ופלפל
לימון לקישוט
כפית ו-1/2 חמאה
4 שיני שום קצוץ
שמן זית
•מקלפים את השרימפס ושומרים את הקליפות להכנת הציר.
• מזגגים את קליפות השרימפס בסיר עם מעט חמאה משך 3 דקות בערך.
• מוסיפים 2 ושליש כוסות מים וממשיכים לבשל עד רתיחה.
• מורידים את האש ומבשלים עוד כ- 20 דקות עד שמצטמצם לכמות של 2 כוסות ציר.
• מחממים מחבת עם 1/3 כוס שמן זית וקולים את קוביות החציל וקוביות הזוקיני, עם מלח ופלפל משך 6-7 דקות עד שהירקות רכים.
• מזיזים את הירקות לצידי המחבת ומכניסים במרכז את העגבניות המרוסקות והשום הכתוש, משאירים במרכז המחבת ומערבבים משך עוד כ-3 דקות.
• לאחר מכן מערבבים את העגבניות עם הזוקיני והחציל משך עוד כדקה ומורידים מהאש.
• במחבת נפרד מחממים מעט שמן זית וצולים את השרימפס על מחבת חם מאוד כדקה מכל צד. (הם ימשיכו להתבשל בהמשך).
• בקערה נפרדת שמים את שתי כוסות הקוסקוס ומוסיפים להם את השרימפס המטוגנים, את תערובת הירקות הצלויים, ועשבי התיבול הקצוצים. מוסיפים פלפל קאיין ומערבבים.
• שופכים מעל שתי כוסות ציר רותח (מסננים קודם את קליפות השרימפס) ומידית מכסים את הקערה בנייר כסף.
• מניחים משך 5 דקות, מסירים את הנייר ומגישים חם.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים