|
|
סטייק על נודלס אורז |
מרכיבים :
|
1/4 כפית פלפל צ'יפוטלה
1 כפית אבקת קארי אדום
240 גר' איטריות אורז
חופן עלי נענע
2 כוסות כרוב קצוץ
3/4 כוס גזר מגורד
בוטנים קצוצים לקישוט
|
שמן צמחי לצלייה
•
1 כוס רוטב בוטנים (ראה מתכון רוטב בוטנים
בסיסי של שף ג'ון)
•
לימון ליים לקישוט
|
אופן הכנה :
|
• שמים בקערה כפית רוטב סרירצ'ה (רוטב אסיאתי חריף), מוסיפים קורט פלפל צ'יפוטלה, כפית קארי אדום וכף רוטב דגים.
•
חותכים את הבשר לנתחים של 100 גר' כל אחד, מצפים ברוטב ומכניסים למקרר למינימום 30 דקות.
•
מוציאים את הבשר מהמקרר, מביאים לטמפרטורת החדר, מחממים מחבת חם עם מעט שמן וצולים את הסטייק משני צדדיו לדרגת צלייה רצוייה (כ- 4 דקות כל צד).
•
מכבים את האש ומוסיפים 1/4 כוס מים למחבת ומערבבים.
•
במקביל מכסים את אטריות האורז במים רותחים ל- 8 דקות. מוציאים, מיבשים ומערבבים עם כוס רוטב הבוטנים המוכן.
•
מוסיפים לאיטריות את הגזר והכרוב המגורדים (עדיף לחתוך לג'ולינים), ואת הנענע שחתכנו לרצועות ארוכות.
•
מערבבים הכל, פורסים את הבשר לפרוסות דקות נגד כיוון הסיבים, מפזרים על הנודלס ומגישים חם. מעטרים בבוטנים קצוצים ורבע לימון ליים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|