|
|
עוף מרסלה |
מרכיבים :
|
2 נתחי חזה עוף עם עור וללא עצמות
1 בצל שאלוט קצוץ
1 כף פטרוזיליה קצוצה
3 כפיות חמאה
2 כפות שמן זית
1 כף קמח
2 כוסות ציר עוף
5 פטריות פרוסות
מלח ופלפל
|
|
אופן הכנה :
|
•משאירים את חזה העוף עם העור על מנת שלא יתייבש, ובוזקים עליו מלח ופלפל.
•
מחממים מחבת עם שמן זית וחצי כף חמאה וסוגרים את חזה העוף משני הצדדים (חצי בישול) כ- 5 דקות מכל צד.
•
מוציאים את העוף מהמחבת, מוסיפים למחבת עוד חצי כף חמאה ומקפיצים את הפטריות כ-5 דקות.
•
מוסיפים מלח ופלפל ומטגנים על חום בינוני עד שהמים מתאדים.
•
מוסיפים את בצל השאלוט הקצוץ, מטגנים 2 דקות ומוסיפים את הקמח.
•
מערבבים ומטגנים עוד 4 דקות בערך.
•
מוסיפים את יין המרסלה ומצמצמים עוד 4 דקות.
•
מוסיפים את 2 כוסות הציר, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות.
•
מחזירים את נתחי העוף לסיר, מבשלים עוד 5 דקות מכל צד.
•
מכבים את האש ומוסיפים פטרוזיליה, ועוד כפית חמאה שנותנת עוד סמיכות לתבשיל.
•
מגישים עם אורז.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|