חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
טלה עם קוסקוס וחצילים
4 כוסות קוסקוס
1 ליטר ציר עוף
1 קילו בשר כתף טלה
2 חצילים קלופים חתוכים בקוביות
1/2 בצל קצוץ
1/2 כוס עגבניות מרוסקות
3 שיני שום כתוש
1 כפית כמון
1 כפית קינמון
1/2 כפית פתיתי צ'ילי
מלח ופלפל
• 1 כפית הרב דה פרובאנס
• עשבי תיבול טריים
• 1/4 כוס שמן זית
• 120 גר' גבינת פטה (לא חובה)
• בוזקים על נתח הטלה מלח ופלפל משני צדדיו וצולים עם מעט שמן זית על מחבת חמה, 5 דקות מכל צד.
• מוציאים את הבשר לצלחת.
• מוסיפים למחבת את הבצל ומאדים עוד 5 דקות.
• מוסיפים מלח ופלפל.
• מוסיפים את החצילים ומאדים עוד 5 דקות עד שהם משחימים מעט.
• מוסיפים את העגבניות, השום, הצ'ילי, קינמון, כמון, ועשבי פרובנס.
• מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות.
• מחזירים את הטלה למחבת, מוסיפים את ציר העוף מביאים לרתיחה, מורידים את האש לאש נמוכה וממשיכים לבשל שעתיים עם מכסה סגור.
• מידי פעם מערבבים ובודקים אם יש צורך להוסיף נוזלים.
• מוציאים את נתחי הטלה ומסירים את הבשר מהעצמות.
• חותכים את הבשר לחתיכות קטנות.
• מסננים את הנוזל מהחצילים ומשאירים בצד.
• מערבבים את החצילים עם נתחי הטלה.
• מרתיחים את הציר ושופכים 4 וחצי כוסות ציר על קערה עם 4 כוסות קוסקוס.
• מכסים עם נייר כסף ל- 5 דקות, מערבבים עם מזלג והקוסקוס מוכן.
• מגישים את תערובת הבשר והחצילים על גבי הקוסקוס. ומעטרים בעשבי תיבול כמו פטרוזיליה ונענע.
• אפשר להוסיף גם גבינת פטה מגורדת אך לא חובה. בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים