|
|
תפוחי אדמה מטוגנים |
מרכיבים :
|
2 תפוחי אדמה לטיגון
1 שן שום מעוכה
1 כף שמן זית
מלח ופלפל
1 כף חמאה
|
|
אופן הכנה :
|
• מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים.
•
מכניסים אותם לסיר עם מים קרים, מעט מלח ושן שום שלמה מעוכה מעט.
•
מדליקים את האש ומביאים לרתיחה.
•
לאחר הרתיחה מניחים לתפוחי האדמה להתבשל על אש קטנה משך 10 דקות.
•
מוציאים את תפוחי האדמה מהמים ומניחים להם להתקרר.
•
כשאפשר לאחוז בהם ביד, חותכים אותם לקוביות בינוניות ומניחים בקערה.
•
בוזקים מעל קוביות תפוחי האדמה שמן זית, מלח ופלפל ופפריקה מתוקה ומערבבים עד שהם מצופים.
•
מחממים מחבת טפלון על אש בינונית עם כף שמן זית ומסדרים את כל הקוביות בשכבה אחידה על המחבת.
•
משאירים את שכבת תפוחי האדמה על המחבת ומטגנים משך כ- 10 דקות מבלי לגעת.
•
לאחר 10 דקות הופכים את תפוחי האדמה ומסדרים את הצד הבהיר על המחבת.
•
לוקחים כף אחת של חמאה קרה חתוכה לקוביות ומפזרים בין תפוחי האדמה על המחבת בצורה שווה על מנת שהחמאה תימס באיטיות ותרד למחבת.
•
מטגנים עוד 10 דקות בלי לגעת או עד עד השחמה.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|