|
|
סלמון על מצע פטריות ותפ"א |
מרכיבים :
|
150 גר' פילה סלמון עם עור
240 גר' תפוחי אדמה מקולפים מבושלים
2 כוסות פטריות יער
1 כוס עגבניות שרי צבעוניות
1 לימון
1 שן שום
1 כפית חרדל
מלח ופלפל
קורט פלפל קאיין
שמן זית
|
|
אופן הכנה :
|
• חותכים את הפטריות לקוביות בגודל 2 סנטימטר.
•
יוצרים כמה חתכים אלכסונים על הסלמון בצד עם העור.
•
מושחים את הסלמון בשמן זית.
•
להכנת הסלסה: חותכים את עגבניות השרי לחצאים (מומלץ להשתמש בעגבניות מכמה צבעים), ומוסיפים להם כפית חרדל ו-3 כפות שמן זית.
•
מומלץ להשתמש בחרדל עשבי תיבול ואם אין, אפשר להוסיף מעט עשבי תיבול קצוצים כמו טרגון, פטרוזליה וכד'.
•
סוחטים לתוך הסלסה 1/2 לימון, מתבלים במלח ופלפל ומניחים במקרר.
•
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הפטריות עם שן שום שלמה משך 5 דקות על חום בינוני.
•
מוציאים את שן השום, חותכים את תפוחי האדמה המבושלים לקוביות ומוסיפים אותם למחבת עם הפטריות.
•
מוסיפים מלח, פלפל קאיין, ומיץ מחצי לימון.
•
מטגנים כ-7 דקות מכל צד ומוציאים לצלחת.
•
מחממים מחבת נקי לחום גבוה עם 2 כפות שמן זית, מניחים את הסלמון על העור, וצולים כ- 5 דקות.
•
הופכים את הסלמון וצולים עוד 5 דקות.
•
מגישים את הסלמון עם סלסה עגבניות קרה ועם קוביות תפוחי האדמה והפטריות החמות.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|