|
|
מטבל חצילים באבא גנוש |
מרכיבים :
|
1 חציל גדול
1/2 כוס מיץ לימון
2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס טחינה גולמית
מלח
פטרוזליה קצוצה לקישוט
שמן זית
פלפל קאיין
|
|
אופן הכנה :
|
• מניחים את החציל הנקי על תבנית עם נייר אפייה וחורצים אותו לכל אורכו כדי שלא יתפוצץ.
•
צולים את החציל כשעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (תחת הגריל).
•
מוציאים מהתנור ומכניסים לשקית פלסטיק אטומה לכ-20 דקות ואז הוא מתקלף בקלות.
•
מכניסים את תוכן החציל לקערה וחותכים אותו מעט עם סכין. מוסיפים מיץ לימון, שיני שום כתושות עם מלח, וטחינה גולמית.
•
מועכים היטב עם מזלג, מכתש ועלי, או בבלנדר (ליצירת מחית חלקה).
•
מגישים כמו חומוס על צלחת ובוזקים מעל פטרוזילה קצוצה, מעט שמן זית ופלפל קאיין או פלפל שחור.
•
ניתן להוסיף גם מעט פפריקה.
•
מגישים עם צנימים או פיתה.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|