|
|
אורז חום מרוקאי |
מרכיבים :
|
4 כוסות מים
1/2 כוס איטריות ביצים דקיקות
2 כוסות אורז חום פרסי או בסמטי
מלח ופלפל
1 קוביית מרק ירקות
2 כפות שמן
1/4 כפית סומק
|
|
אופן הכנה :
|
• מחממים סיר עם מכסה עם שתי כפות שמן,על חום נמוך.
•
כשהשמן חם מטגנים את איטריות הביצים משך כ- 2 דקות תוך ערבוב-עד שהאיטריות מתחילות להשחים.
•
מוסיפים לסיר את 4 כוסות המים, ואת קוביית המרק, מעלים את החום לחום בינוני ומביאים לרתיחה.
•
מורידים את האש להכי קטנה ומוסיפים לסיר את 2 כוסות האורז, מלח ופלפל.
•
מערבבים ומכסים את הסיר.
•
מבשלים משך 45 דקות, וכל 15 דקות מורידים את המכסה ומערבבים מעט.
•
כשהאורז מוכן, מפרידים אותו עם מזלג וניתן גם לערבב פנימה כף חמאה.
•
מגישים בעיטור פטרוזיליה וסומק.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|