|
|
עוגיות שוקולד צ`יפס חצי חצי |
מרכיבים :
|
250 גר' חמאה רכה
3/4 כוס סוכר (150 גר')
3/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה (180 גר')
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
2 כוסות קמח (280 גר')
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1/4 כוס קמח (40 גר')
|
לתערובת הבהירה:
•
1/4 כוס קמח (40 גר')
•
1 כוס שוקולד צ'יפס מריר (200 גר')
•
לתערובת הכהה:
•
1/4 כוס קקאו (40 גר')
•
1 כוס שוקולד צ'יפס לבן (200 גר')
|
אופן הכנה :
|
• להכנת הבצק:
•
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה עם שני סוגי סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית.
•
מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
•
מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
•
מכינים את שתי התערובות ומצננים:
•
מחלקים את הבצק ל-2 קערות באופן שווה.
•
לקערה אחת מוסיפים קמח ושוקולד צ'יפס מריר ומערבבים היטב.
•
לקערה שנייה מוסיפים קקאו ושוקולד צ'יפס לבן ומערבבים היטב.
•
אפשר לעצב את העוגיות מיד, אבל עדיף להעביר את שתי התערובות למקרר לשעה-שעתיים (כשהבצק קר הוא פחות דביק ויותר נוח לגלגול).
•
מחממים תנור ל-190 מעלות.
•
בידיים רטובות מגלגלים כל אחת מהתערובות לכדורים בקוטר 3 ס"מ.
•
מצמידים כל זוג כדורים (בצבעים שונים) ומרדדים או משטחים יחד (בעדינות! תוך שמירה על הדוגמא) ליצירת עוגייה אחידה.
•
מניחים את עוגיות השוקולד צ'יפס באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
•
ואופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות משתטחות מעט, יציבות מסביב ורכות במרכז, ומתחילות להזהיב בשוליים (שופטים לפי שולי התערובת הבהירה).
•
מצננים את העוגיות ומגישים.
•
שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|