חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
מרק כתום- בטטה, גזר ודלעת
2 בטטות בינוניות
2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות
2 גזרים בינונים
1 שורש סלרי
3 שיני שום
1 ליטר ציר עוף או ירקות
כמה ענפי טימין טרי
1/2 כוס יין רוזה או לבן
1 בצל גדול קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/2 כפית אגוז מוסקט
שמן זית
מלח ופלפל
• מקלפים את הדלעת, הגזרים והבטטות וחותכים לקוביות גדולות.
• מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
• מוסיפים את שיני השום וראש הסלרי וממשיכים לערבב כדקה.
• מוסיפים את קוביות הירקות ומקפיצים עוד 5 דקות על מנת לקבל מעט השחמה.
• מוסיפים שני גבעולי טימין, יין, וציר עוף עד לכיסוי של הירקות אך לא מעבר לכך, על מנת שהמרק לא יהיה דליל מידי.
• מביאים לרתיחה, מורידים את האש ומבשלים עוד כ- 40 דקות, עד שהירקות רכים.
• מורידים את הסיר מהאש, שולים החוצה את גבעולי הטימין, וטוחנים עם בלנדר ידני עד ליצירת מרקם סמיך.
• מחזירים את הסיר לאש בינונית, מוסיפים את השמנת המתוקה, אגוז המוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם.
• מבשלים תוך ערבוב מתמיד עוד כ-3 דקות, מוציאים ומוזגים לקערות הגשה.
• מעטרים עם עלי טימין, אגוז מוסקט וזילוף שמן זית.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים