|
|
פאי למונענע אישי בעיצוב פרוע |
מרכיבים :
|
לקלתיות אישיות: 3/4 1 כוס קמח (250 גר')
1 כוס שקדים טחונים לאבקה (100גר')
1/2 כוס אבקת סוכר (60 גר')
150 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה
גרדת לימון מחצי לימון
למלית לימון: 1/2 כוס שמנת מתוקה (120מ"ל)
1/2 כוס תרכיז לימונענע קפוא, מופשר (120 גר')
2 ביצים
לציפוי מרנג: 3 חלבונים
|
1 ו-1/4 כוסות סוכר (250 גר')
|
אופן הכנה :
|
•מכינים את הקלתית:
•
במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, אבקת שקדים, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית.
•
מוסיפים ביצה טרופה וקליפת לימון, ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
•
משטחים את הבצק ל"פיתה", עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
•
מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעובי 1/2 ס"מ וקורצים לעיגולים הגדולים במעט מקוטר התבניות.
•
מרפדים את התבניות בבצק, מהדקים היטב לתחתית ולדפנות, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות (אין צורך באפייה מוקדמת) בינתיים מכינים את המלית.
•
מחממים תנור ל-180 מעלות.
•
טורפים יחד שמנת מתוקה, ביצים ותרכיז לימונענע.
•
יוצקים לקלתיות ואופים כ-20 דקות, עד שהקלתיות זהובות והקרם יציב בשוליים ומעט רוטט במרכז. מצננים לחלוטין.
•
מכינים את ציפוי המרנג:
•
מערבבים בקערה (לא מקציפים) חלבונים וסוכר.
•
יוצקים לסיר מים רותחים לגובה 2-3 ס"מ בלבד, ומחממים על אש בינונית כך שהמים יבעבעו בעדינות.
•
מניחים את הקערה עם החלבונים והסוכר על הסיר (הקערה אמורה "להתיישב" על דפנות הסיר ולא לגעת במים, כך החלבונים יתחממו בעדינות מהאדים בלבד).
•
מחממים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת חמה למגע (בודקים שאין תחושה גרגרית בין האצבעות).
•
מעבירים למיקסר ומקציפים 5-7 דקות במהירות בינונית-גבוהה, עד שדפנות הקערה קרות למגע.
•
עורמים כף גדושה מהמרנג מעל כל פאי.
•
מעצבים לשפיצים לא סימטריים בעזרת כף: נוגעים במרנג ומושכים את הכף אחורה להיווצרות שפיץ, חוזרים על הפעולה עד שהתסרוקת נאה בעיניכם.
•
עובדים בזריזות כי המרנג מתייבש ומתקשה בתוך זמן קצר.
משחימים את המרנג קלות בעזרת ברנר (מבער) או תחת תנור מחומם במצב גריל.
•
מעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות, ומגישים קר.
•
בתאבון
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|