|
|
עוגת קפה קלה |
מרכיבים :
|
200 גר' חמאה
200 גר' סוכר
4 ביצים
200 גר' קמח תופח
1 כפית אבקת אפיה
2 כפיות מלאות קפה נמס
לציפוי: 200 גר' חמאה
300 גר' אבקת סוכר
2 כפיות קפה נמס
|
|
אופן הכנה :
|
• מחממים תנור ל- 170 מעלות.
•
עוטפים תבנית עגולה בנייר אפיה.
•
מערבלים יחד 200 גר' חמאה ו-200 גר' סוכר.
•
מוסיפים בהדרגה את 4 הביצים, 200 גר' קמח תופח וכפית אבקת אפיה.
•
ממיסים שתי כפיות קפה נמס ב- 100 מ"ל מים.
•
מוסיפים לבלילת העוגה 2 כפות מהקפה הנוזלי תוך קיפול עדין אל תוך התערובת.
•
שומרים את יתרת הקפה הנמס בצד לזיגוג.
•
מוסיפים גם 50 גר' אגוזי מלך שבורים גס לתערובת.
•
מסדרים את התערובת בתבנית ואופים כ- 40 דקות, או עד שהקיסם יוצר מהעוגה נקי.
•
מכינים ציפוי: מערבבים יחד 200 גר' חמאה עם 200 גר' אבקת סוכר. (אם הקרם נוזלי מידי, מוסיפים עוד אבקת סוכר).
•
כשהתערובת חלקה, מוסיפים בהדרגה את הקפה הנמס שנותר מקודם, עד שנוצר קרם חמאה בצבע מוקה בהיר.
•
מוציאים את העוגה מהתנור, מניחים לה להתקרר ואז חותכים אותה במרכז (במאוזן).
•
מורחים שכבה של קרם על החלק התחתון ומחזירים מעליו את החלק העליון.
•
מצפים את כל העוגה בקרם ומעטרים בחצאי אגוזים שלמים מסביב.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|