|
|
דאל- נזיד עדשים הודי |
מרכיבים :
|
20 גר' חמאה ומעט שמן
1 בצל בינוני קצוץ
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
1 כוס עדשים כתומות שטופות היטב
3 שיני שום כתושות
3 ו-1/2 כוסות מים
1 כפית ג'ינג'ר מגורד
1 כפית זרעי כמון
קורט פלפל לבן
|
1 כפית זרעי כוסברה
•
1/2 כפית כורכום
•
1 כפית מלח (להוסיף רק אחרי הרתיחה!)
|
אופן הכנה :
|
• ממיסים את החמאה עם מעט שמן במחבת על חום בינוני.
•
קולים מעט את זרעי הכמון (כאשר זורקים את הזרעים לשמן בטמפרטורה הנכונה, הם מתפצפצים - נפתחים ומפיצים טעם וריח).
•
מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים עד שנהיה שקוף.
•
מוסיפים שום וג'ינג'ר ומערבבים במחבת כדקה.
•
מוסיפים את שאר התבלינים (ללא מלח!).
•
מוסיפים את עגבנייה ומערבבים.
•
להוסיף את העדשים ולערבב.
•
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
•
מנמיכים את האש ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה.
•
במשך כל זמן הבישול יש להסיר מלמעלה קצף ולכלוך המצטברים בסיר.
•
מוסיפים מלח ומתקנים תיבול במידת הצורך (לעיתים מומלץ להוסיף כפית כמון נוספת).
•
מגישים עם אורז חם ליד.
•
בתאבון.
•
* חשוב לקלות את זרעי הכמון בטמפרטורה הנכונה. בטמפרטורה נמוכה מדי הזרעים לא יתפצפצו, ואילו בגבוהה הזרעים יישרפו.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|