|
|
עוגת גבינה ים תיכונית |
מרכיבים :
|
120 גר' חמאה
3 ביצים
1 כוס סוכר
גרדת לימון משני לימונים
450 גר' גבינת שמנת
470 גר' שמנת חמוצה
1 כף תמצית וניל
קורט קינמון
קורט מלח
|
|
אופן הכנה :
|
•טוחנים את הביסקוויטים (או קרקרים בלי מלח) במעבד המזון יחד עם החמאה וקורט קינמון- עד לקבלת מרקם של חול רטוב.
•
מצפים תבנית גדולה או שתי תבניות קטנות בחמאה, ומפזרים מעל את התערובת.
•
מהדקים היטב את תערובת הביסקוויטים לתחתית התבנית בעזרת כוס עם תחתית שטוחה, ומניחים את התבנית במקרר ל-30 דקות.
•
בקערה נפרדת מערבבים את השמנת החמוצה עם גבינת השמנת, הביצים, סוכר, קורט מלח, גרדת לימון ותמצית וניל.
•
מוציאים את התבנית מהמקרר ושופכים את הבלילה מעל פירורי הביסקוויטים.
•
מנערים את התבנית קלות כדי לקבל שכבה אחידה.
•
מחממים תנור מראש ל-165 מעלות, ומניחים את תבנית העוגה בתוך תבנית גדולה יותר מלאה במים.
•
מניחים את התבנית בתחתית התנור ואופים משך 35 דקות.
•
משאירים במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|