|
|
מג'דרה - אורז עם עדשים |
מרכיבים :
|
1 כוס עדשים חומים - שהושרו ובושלו עד חצי ריכוך
3/4 כוס אורז
2 כוסות בצל קצוץ
2 כפות כמון
1 כף מלח
|
|
אופן הכנה :
|
• מחממים בסיר שתי כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה (כ- 5 דקות).
•
מוסיפים לבצל את האורז והעדשים וממשיכים לערבב כמה דקות.
•
מוסיפים 4-5 כוסות מים (עד כיסוי מלא)ואת המלח.
•
מורידים לאש בינונית קטנה, מכסים ומבשלים 30 דקות.
•
אחרי 30 דקות מערבבים ומוסיפים את הכמון.
•
מכסים את הסיר שוב ומבשלים עוד רבע שעה עד 30 דקות, או עד שהעדשים רכים. במידה והתבשיל יבש ניתן להוסיף עוד מים.
•
כשהתבשיל מוכן, מצננים ומגישים.
•
מג'דרה במרוקו, מוגשת בטמפרטורת החדר אם כי ניתן גם לאכול חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|