|
|
כתף טלה ממולאת בקוסקוס |
מרכיבים :
|
100 מ"ל ציר ירקות (מרק ירקות)
25 עד 50 גר' צנוברים
50 גר' משמשים יבשים
4 כפות עלי מנטה או נענע טריים
מיץ מתפוז אחד
גרדת קליפת תפוז אחד
קילו ו- 300 גר' כתף טלה
1 כף קינמון
1 כף שמן זית
|
מלח ופלפל
|
אופן הכנה :
|
• מערבבים את הקוסקוס עם ציר ירקות רותח, עד שמקבלים קוסקוס מבושל.
•
מוסיפים לקוסקוס גרדת קליפת תפוז אחד, ואת המיץ מאותו תפוז.
•
מוסיפים את הנענע הקצוצה, משמשים יבשים חתוכים לחתיכות קטנות וצנוברים.
•
מערבבים היטב.
•
מחממים תנור ל- 190 מעלות.
•
פורסים את כתף הטלה כך שנקבל חתיכה שטוחה ודקה יחסית (ניתן לבקש מהקצב לפרוס עבור רולדת בשר).
•
מניחים מתערובת הקוסקוס על הבשר וסוגרים בצורת רולדה (גלילה).
•
קושרים את הרולדה מסביב עם חוט המיועד לכך, על מנת שלא תיפתח בבישול.
•
מתבלים את הרולדה מעל במלח, פלפל וקורט קינמון, ומושחים מעל הכול שמן זית.
•
מבשלים את רולדת הטלה כשעה ו-40 דקות לגוש של קילו ו-300 גר', או בהתאם לדרגת הצלייה הרצויה לכם.
•
לדרגת מדיום צולים 25 דקות על כל 450 גר' ועוד 25 דקות נוספות.
•
כשהבשר מוכן, מניחים לו לנוח כ- 20 דקות ואז פורסים ומגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|