|
|
פלאפל אמיתי מחומוס |
מרכיבים :
|
250 גר' חומוס
3 שיני שום קצוצות
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
2 כפות קמח
3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית כמון
1 כפית זרעי כוסברה כתושים
1 ליטר שמן צמחי לטיגון
|
מלח ופלפל
|
אופן הכנה :
|
• משרים את גרגירי החומוס במים משך לילה.
•
בבוקר, מסננים את המים ושוטפים את החומוס ומעבדים אותו במעבד המזון עד יצירת מרקם גושי כמו פרורי לחם.
•
מוציאים את התערובת לכלי נפרד ומכניסים למעבד המזון חופן פטרוזיליה, כוסברה קצוצה, צ'ילי, שום ושתי כפות מהחומוס המעובד.
•
מעבדים עד קבלת תערובת מעט גושית.
•
מוסיפים את התערובת שנוצרה, לשארית החומוס המעובד, ומערבבים עד קבלת מרקם גושי לח.
•
מוסיפים את הקמח הכמון, גרגירי הכוסברה הכתושים, אבקת סודה לשתייה וכף וחצי מלח.
•
מוסיפים פלפל לפי טעם.
•
אם הבלילה סמיכה מדי מוסיפים מעט מים.
•
מרתיחים את שמן הבישול, צרים עיגולים עם הידיים ומניחים על מגש.
•
מכניסים את כדורי הפלאפל אחד אחד לשמן החם וממתינים שיזהיבו.
•
מוציאים את הכדורים מהשמן למגש עם נייר סופג.
•
מגישים את כדורי הפלאפל חם בפיתה, או כמנה ראשונה עם טחינה.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|