חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
גרטן תפוחי אדמה וכרישה
1 כוס גבינה צהובה מגורדת לבחירתכם (עמק, צ'דר או כד')
גבעול כרישה
קילו ו-200 גר' תפוחי אדמה
450 גר' שמנת מתוקה
2 כפות שום כתוש
מלח ופלפל
קורט אגוז מוסקט
• מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לטבעות דקות למדי.
• חותכים את הכרישה (ללא העלים) לטבעות לא עבות.
• ניתן להוסיף 3 רצועות בייקון חתוך לריבועים קטנים - לא חובה!
• מחממים מחבת ללא שמן ומטגנים את הכרישה והבייקון יחד כ- 6 דקות עד שהכרישה מתרככת והבייקון נהייה פריך.
• (אם אין ברשותכם מחבת טפלון, מטגנים במעט חמאה).
• בסיר נפרד מחממים את השמנת המתוקה עם השום עד ביעבוע (לפני רתיחה), ומכבים את האש.
• מסדרים שכבה של תפוחי אדמה על תבנית פיירקס ומוסיפים מעט מלח ופלפל.
• ניתן להוסיף עוד תבלינים לפי טעמכם כמו מעט אגוז מוסקט או תבלין פרובאנס.
• בוזקים מעל מעט גבינה צהובה, ושכבה מתערובת הכרישה.
• מסדרים עוד כמה שכבות דומות עד שהתבנית מלאה.
• מפזרים מעל המאפה את תערובת השמנת המתוקה.
• אופים משך כ- 40 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
• מעט לפני הסוף מוסיפים מעט גבינה צהובה מעל כדי לייצר הקרמה.
• מגישים חם.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים