|
|
עוגת גבינה בטעם שוקולד |
מרכיבים :
|
2 כוסות עוגיות אוראו שחורות או ביסקוויטים כהים
1/4 כוס חמאה או מרגרינה מומוסת
960 גר' גבינת שמנת פילדלפיה
1 כוס סוכר
2 כפות קמח
1 כפית תמצית וניל
1 חבילת שוקולד בישול מריר
4 ביצים
1/2 כוס אוכמניות או תותים לקישוט
|
|
אופן הכנה :
|
• מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.
•
מפוררים את העוגיות בתוך שקית עם מערוך או במעבד המזון יחד עם 1/4 כוס חמאה מומסת.
•
מסדרים את הבלילה על תחתית של תבנית שצופתה מראש בנייר כסף, ואופים משך 10 דקות.
•
ממיסים את השוקולד המריר בבן מרי עד קבלת מרקם חלק ומבריק, ומניחים לו להצטנן מספר דקות.
•
מביאים את גבינת השמנת לטמפרטורת החדר, ומערבלים אותה במיקסר עם סוכר, 2 כפות קמח ותמצית וניל.
•
כשהשוקולד מצטנן מעט, מוסיפים גם אותו למיקסר ומערבבים.
•
מוסיפים לבלילה את הביצים באופן מדורג (אחת אחת) תוך ערבול במהירות נמוכה, עד שכל התערובת אחידה וחלקה.
•
כשהתערובת אחידה, שופכים אותה מעל מצע העוגיות האפוי, מחזירים לתנור ואופים משך 45 דקות, או עד שמרכז העוגה מתייצב.
•
כשהעוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין משך מספר שעות במקרר- טרם הגשה.
•
מעטרים בתותים או אוכמניות.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|