|
|
קינוח קצפת ותותים לוולנטין |
מרכיבים :
|
2 סלסלות תותים
600 גר' שמנת מתוקה מעובדת לקצפת
1/2 כוס שרי ברנדי
200 גר' רצועות שקדים מולבנים
3 כוסות סוכר
1/2 כוס אבקת סוכר
|
|
אופן הכנה :
|
• מצפים תבנית שטוחה באבקת סוכר.
•
חותכים מספר תותים לחצאי עיגול דקים, מסדרים אותם על אבקת הסוכר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות משך 30 דקות.
•
הם ישמשו לעיטור המנה.
•
מקרמלים את הסוכר על מחבת תוך ערבוב מתמיד, מוסיפים למחבת את השקדים ומערבבים.
•
מכינים מגש עם נייר אפייה, ושופכים עליו את תערובת השקדים והקרמל.
•
מניחים לתערובת להתקשות לחלוטין, מניחים מעליה בד ושוברים לחתיכות באמצעות מערוך או פטיש שניצלים.
•
חותכים את שאר התותים לרבעים, מחממים מחבת טפלון ומקפיצים עליו את התותים עד שיאבדו מעט מהמיץ ויתרככו.
•
מוסיפים פנימה את השרי ברנדי, משאירים על אש נמוכה בינונית כ-5 עד 10 דקות, ומערבבים מדי פעם.
•
בכוס הגשה יפה, שמים מעט קצפת, מעליה שכבה של תותים, עוד שכבת קצפת ותותים ומעל הכל קצפת.
•
מעטרים בתותים שהושחמו בתנור ובשברי שקדים מקורמלים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|