חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
פאי לימון ומרנג
לבצק: כוס ו-1/2 קמח
3 כפיות אבקת סוכר
140 גר' חמאה ללא מלח
1 חלמון
2 כפות מים
למילוי: 1/2 כוס קורנפלור
1 כוס סוכר
1/2 כוס מיץ לימון
כוס ו-1/4 מים
2 כפות גרדת קליפת לימון
60 גר' חמאה ללא מלח
• 3 חלמונים
• למרנג:
• 3 חלבונים
• 1/2 כוס סוכר
• מנפים כוס וחצי קמח, יחד עם 3 כפיות אבקת סוכר בקערה.
• מוסיפים 140 גר' חמאה מומסת, מעבדים יחד לבצק אחיד.
• מוסיפים לבצק חלמון אחד, מעבדים היטב לבצק.
• מכסים את הקערה עם הבצק בניילון ומניחים במקרר ל- 30 דקות.
• בנתיים, מניחים סיר על אש נמוכה, ומערבבים את חומרי המילוי:
• כוס סוכר, 1/2 כוס קורנפלור, כוס וחצי מים ו1/2 כוס מיץ לימון.
• מביאים לרתיחה ומסמיכים תוך ערבוב מתמיד.
• כשמגיע לרמת הסמיכות הרצויה, מורידים מהאש ומוסיפים 60 גר' חמאה, 3 חלמונים וגרדת קליפת לימון ומערבבים היטב.
• מוציאים את הבצק מהמקרר, מעבדים עם מארוך, חותכים לעיגול ומסדרים על תבנית פאי.
• מניחים מעל הבצק נייר אפייה ומפזרים מעל שכבת אורז, (רק על מנת שהבצק ישאר שטוח במהלך האפייה).
• אופים את הבצק משך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות.
• אחרי 10 דקות, מוציאים את הנייר עם האורז, ואופים את הבצק עוד 10 דקות. (סכ"ה 20 דקות לבצק).
• מוציאים את הבצק מהתנור ומניחים לו להצטנן. מורידים את התנור ל- 190 מעלות.
• מכינים קצף מרנג קשה מ- 3 חלבונים.
• מוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה, עד ליצירת קצף קשה.
• מסדרים את קרם הלימון על גבי בצק הפאי שהצטנן בנתיים, ומורחים מעל שכבה של קצף המרנג.
• מכניסים לתנור ל- 5 דקות עד שהקצף משחים.
• מניחים את העוגה בצד או במקרר לפחות 40 דקות טרם הגשה.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים