|
|
מג'דרה - תבשיל אורז ועדשים |
מרכיבים :
|
4 כוסות אורז מבושל לבן
1 כוס עדשים חומות שהושרו במים משך לילה
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 כף כמון
2 כפות שמן זית
3 כוסות ציר עוף
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל לבן
פטרוזיליה לקישוט
|
|
אופן הכנה :
|
• מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד השחמה.
•
מוסיפים את השום ומערבבים עוד דקה.
•
מוסיפים את העדשים ואת ציר העוף, מערבבים ומביאים לרתיחה.
•
מורידים את האש וממשיכים לאדות עוד כ- 40 דקות עם מכסה סגור למחצה או עד שהעדשים רכות אך לא מתפרקות.
•
לקראת סוף הבישול, מנקים את הקצף מהעדשים, מוסיפים מלח, פלפל וכמון ומערבבים.
•
מוציאים את העדשים מהאש ומערבבים עם האורז בתנועות מעטפת.
•
מגישים חם ומעטרים בפטרוזיליה.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|