|
|
בשר צלוי בעשבי תיבול |
מרכיבים :
|
נתח של קילו וחצי בשר צלי (כתף או פילה מדומה)
מלח ופלפל
ענף טימין
1 ענף רוזמרין
3 שיני שום עם קליפה
1 עלה דפנה
2 כפות קמח
1/2 ליטר ציר בקר
5 גזרים חתוכים לקוביות
5 גבעולי סלרי חתוך לקוביות
|
1 בצל חתוך לרבעים
•
2 שורש פטרוזליה חתוך לקוביות
|
אופן הכנה :
|
• לוקחים נתח צלי בעובי 3 סנטימטר (לשאול בקצביה) ומפזרים עליו מלח ופלפל.
•
מכניסים את הבשר לסיר עם מעט שמן וצולים על אש גבוהה כ-7-8 דקות מכל צד עד השחמה.
•
מוציאים את הבשר, מורידים את האש ומוסיפים לסיר 2 כפות קמח.
•
מערבבים עד שהקמח מתבשל ומשחים מעט בתוך השמן (לפחות 5-7 דקות).
•
מוסיפים את ציר הבקר לסיר תוך ערבוב.
•
מכניסים את הבשר הצלוי חזרה אל תוך הסיר.
•
מוסיפים את השום עם הקליפה (יש לחרוץ בו חריצים מבעוד מועד).
•
קושרים את עלי הדפנה הטימין והרוזמרין בצרור שניתן יהיה למשותו החוצה בתום הבישול, ומוסיפים לסיר.
•
מכסים את הסיר מבשלים על אש קטנה משך שעתיים וחצי.
•
כשעה לפני תום הבישול, מכניסים לסיר קוביות של גזר, שורש פטרוזליה, בצל וגבעולי סלארי.
•
אחרי שעתיים וחצי, מוציאים את הבשר והירקות ומסננים מנוזלים.
•
מחזירים רק את הנוזלים לאש קטנה עד שהם מצטמצמים בחצי והופכים לרוטב ארומטי.
•
פורסים את הבשר, מחזירים את הירקות לחימום נוסף ושופכים את הרוטב עם הירקות על הבשר הפרוס.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|