חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
מרק עגבניות חגיגי
קילו ו- 100 גר' עגבניות בשלות
1/2 כוס חמאה
1/2 בצל גדול חתוך לרבעי סהר
6 שיני שום
1/4 כוס רסק עגבניות
1 עלה - עלי דפנה
1/2 כף פלפל גרוס עבה
1 כפית טימין
4 כוסות שמנת מתוקה
1/2 כפית פלפל לבן
1 כף חמאה
• 450 גר' בצק עלים
• 1 ביצה
• מלח לפי טעם
• מחממים 1/2 כוס חמאה בסיר וכשהחמאה נמסה מכניסים את הבצל.
• מערבבים ומכסים עם מכסה, מניחים לבצל להתאדות 5 דקות.
• מוסיפים את השום ומערבבים.
• חותכים את העגבניות לרבעים ומוסיפים לסיר.
• מוסיפים את רסק העגבניות, הפלפל השחור הטימין ועלה דפנה ומאדים על אש נמוכה כ- 40 דקות. (מאדים עם מכסה סגור ומערבבים מדי פעם).
• אחרי 40 דקות, מוציאים את עלה הדפנה מכניסים לסיר מערבל ידני וטוחנים את התוכן למחית מרק אדום.
• מחזירים את המרק לסיר דרך מסננת.
• מוסיפים לסיר את השמנת המתוקה, כפית מלח ו- 1/2 כפית פלפל לבן.
• מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
• מוסיפים עוד כף חמאה ומערבבים.
• מניחים למרק להצטנן ומוזגים בכלי הגשה חסין חום. (לא עד הסוף).
• חתוכים עיגולי בצק עלים מעט גדולים יותר מדפנות כלי ההגשה, מורחים את הבצק בביצה טרופה יחד עם כף מים, ומכסים את הקערה עם הבצק (הצד הרטוב למטה).
• מהדקים היטב את הבצק לדפנות הכלי מבלי שיגע במרק, ומורחים מעליו עוד מהביצה הטרופה.
• מכניסים לתנור שחומם ל- 230 מעלות למשך 15 דקות.
• מוציאים ומגישים חם.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים