|
|
כבד קצוץ |
מרכיבים :
|
450 גר' כבד עוף
2 כפות שמן זית
2 כפות שמן לטיגון
1 בצל סגול קצוץ
3 ביצים קשות
מלח ופלפל
1 כף ברנדי
פטרוזיליה לקישוט
|
|
אופן הכנה :
|
• מחממים מחבת עם 2 כפות שמן צמחי ומטגנים את הבצל על אש בינונית, כמה דקות עד הזהבה.
•
מנקים את הכבד היטב, סופגים את שאריות הלחות עם נייר סופג, מעלים את האש לאש גבוהה ומוסיפים את הכבד למחבת.
•
למדקדקים בהלכות הכשרות, יש להמליח את הכבד אחרי השטיפה, ולצלות על רשת מעל הגז או כל אש פתוחה לפני שמוסיפים אותו למחבת.
•
מטגנים את הכבד עם הבצל, ומוסיפים ברנדי. (ניתן להצית מעט אש במחבת כדי לקבל טעם חרוך אך לא חובה).
•
ממשיכים לאדות את הכבד עם הבצל כ- 5 עד 7 דקות ומוסיפים כפית מלח.
•
מוציאים מהאש ומצננים.
•
מכניסים את הכבד למעבד המזון ומוסיפים כף שמן זית, ביצים קשות ומעט פלפל לפי טעם.
•
מעבדים למחית חלקה או מעט גושית לפי טעם.
•
אם רוצים מחית חלקה מוסיפים עוד כף שמן זית.
•
מסדרים את הכבד הקצוץ על צלחת, מעטרים בפטרוזיליה ומגישים עם קרקרים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|