חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
פיתה לבנונית
1 חבילת שמרים יבשים (בערך כף וחצי)
כוס ו-1/2 מים חמימים
3 כוסות קמח
כפית ו-1/4 מלח
1 כפית סוכר
כף שמן זית
• ממיסים את השמרים בקערה עם כפית סוכר ו- 1/2 כוס מים חמימים.
• מערבבים עד שהסוכר נמס.
• מניחים לשמרים לתפוח בקערה משך 10 דקות.
• מוסיפים את המלח לקמח, יוצרים חור במרכז הקמח ושופכים לתוכו את השמרים.
• מוסיפים בהדרגה עוד כוס מים חמימים ומעבדים עם כף עץ או עם היד לבצק.
• מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים עוד 10 דקות עם הידיים עד שהבצק גמיש וחלק.
• מניחים את הבצק בקערה, מושחים אותו בשמן זית, מכסים את הקערה עם בד ומניחים במקום חמים למשך שעה.
• כשהבצק תופח פי שניים ממימדיו, מוציאים אותו ומעבדים לגלילה ארוכה.
• חותכים את הגלילה לחתיכות בגודל אגרוף ומעבדים כל כדור עם מארוך לפיתה שטוחה בעובי סנטימטר.
• מחממים מראש תנור לחום של 250 מעלות, ומניחים תבנית להתחמם משך כמה דקות בתחתית התנור.
• כשהתבנית חמה מניחים עליה את הפיתות ואופים כ- 4 דקות מצד אחד ועוד דקותיים מהצד השני.
• מגישים חם או קר.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים