|
|
שעועית ירוקה מוקפצת ביין שרי |
מרכיבים :
|
צרור שעועית ירוקה טריה (כמות לשני סועדים)
1 שן שום קצוצה
1 כף חמאה
1/8 כוס יין שרי
1 כף שמן זית
מלח ופלפל
1/4 כוס מלח ים
קערת מי קרח
|
|
אופן הכנה :
|
• שוטפים את תרמילי השעועית וקוטמים את הקצוות.
•
מרתיחים 6 כוסות מים עם 1/4 כוס מלח, זורקים פנימה את השעועית וחולטים כ- 5 דקות.
•
מוציאים את השעועית ישר לתוך קערת מי קרח (מים עם קוביות קרח) על מנת להפסיק את הבישול ולשמור על הצבע הירוק היפה.
•
מחממים מחבת עם כף שמן זית, ומוסיפים כף חמאה או מרגרינה.
•
כשהחמאה נמסה, מכניסים את השום ואת השעועית ומקפיצים קלות כ- 3 דקות.
•
מוסיפים את יין השרי ומבשלים עוד 2 דקות.
•
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|