|
|
פילה לבן ברוטב פירות יער |
מרכיבים :
|
1 קילו ו- 150 גר' נתח בשר לבן (פילה)
2-4 כפות שמן זית
מלח ופלפל
בצל גדול חתוך לעיגולים
לרוטב: 1 כף דבש
1 כפית חמאה
1/2 כוס פירות יער יבשים (אוכמניות, פטל דובדבנים)
1/4 כוס יין סמוק זינפנדל
1/4 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
|
|
אופן הכנה :
|
• מצפים את גוש הבשר בשמן זית מכל צדדיו ובוזקים מעליו מלח ופלפל.
•
מחממים מחבת מתאים לתנור עם מעט שמן זית על אש בינונית, וסוגרים את נתח הבשר כ- 3 עד 5 דקות מכל צד, עד השחמה.
•
מרימים את נתח הבשר, מניחים מתחתיו כמה עיגולי בצל (על מנת שהנתח לא יגע במחבת).
•
מכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך 30 דקות.
•
מוציאים את הסטייק מהתנור ושמים את הבשר בצד.
•
ממיסים כפית חמאה בסיר, מוסיפים לה את הבצל החרוך מהבישול, כף דבש ואת פירות היער היבשים.
•
מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 5 דקות.
•
אחרי 5 דקות מוסיפים את יין הזינפנדל, מכסים ומבשלים עוד 5 עד 10 דקות.
•
מוסיפים מלח ופלפל ומורידים מהאש.
•
חותכים את גוש הבשר למדליונים ומגישים עם רוטב פירות היער בצד.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|